От известно време имам проблем а ABS-А.Понякога работи а понякига не.Или понякога със запалването на колата лампата гасне и системата работи после в движение светва и съответно няма ABS.Друг път пък при запалване на двигателя светва и в движение гасне сама,а понякога като натисна порязко спирачките при светеща лампа ABS се включва и лампата гасне.В други случаи които напоследък зачестиха си свети постояно и си карам без ABS ама ме дразни много.Та мисълта ми е дали има начин за самотестване на системата примрно според броя на премигване на лампата да разбера къде е проблема и ако има как става номера че ми писна от майстори които ми казват ела утре че днес имам много работа сякъш ще ми я правят безплатно
Известие
Collapse
No announcement yet.
ABS
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ванката Покажи съобщениеПроблемът се оказа в няколко студени спойки на релетата на ABS командванетоFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Според вас от това ли е причината да не сработва АБСа?
При мен не работеше на диагностика показа Централно реле на АБС,смених цялата централа и сработи.
Работи така 1 месец и пак се предаде и сега не работи от какво може да е?ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
-
Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщениеСпоред вас от това ли е причината да не сработва АБСа?
При мен не работеше на диагностика показа Централно реле на АБС,смених цялата централа и сработи.
Работи така 1 месец и пак се предаде и сега не работи от какво може да е?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениепак реленцата в блока за управление трябва дасе видят.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениепак реленцата в блока за управление трябва дасе видят.
Как ще стане ваденето и презапояването тогава?ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Comment
-
При мен е същото, свети-не свети, работи- не работи. На диагностиката показа заден ляв датчик. Сега ще видя дали някъде не прави лоша връзка и дано се оправи, иначе 2-ръка.sigpic
ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
Comment
-
Релетата не са запоени а са щанцовани тъка че на 99% не е от тях но има извадени крачета от релетата към буксите които са шест и са на спойки и крачетата на самите букси са на спойки и най верочтно е от там.Като се махне казанчето на спирачната течност и се отвори капакът на релетата който е под казанчето се виждат шесте споики а буксите са с капачета и като ги отвориш можеш да видиш спойките.Блокът с релетата се държи на шест болта ка то единичт е по-къс и подава фазата.Ако си достатъчно сръчен можеш да ги припоиш и на място.Успех на всичкиAlfa 155 2,5TD
Comment
-
Колеги след дълга и безуспешна борба НЕ Успях да се справя и проблема си остава. Нямам АБС или не иска да работи.
Прегледах спойките на буксите видяха ми се наред,нямаше студена спойка.Позачистих малко бушоните,напръсках тук там със спрей.
Единия датчик на АБС е пукнат.
Нямам в мен шестограми еврейска звезда иначе щях да го разглобя за обстоен преглед.
Прилагам малко снимки ,ако може някой да даде акъл.
Само ще спомена ,че вече веднъж я сменях цялата централа и работеше после пак спря.ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Comment
Comment